fredag 26 augusti 2011

Banankaka

För ett tag sedan hade jag några övermogna bananer liggande. Istället för att kasta dem så blev det en banankaka bakad :)


 För att baka den behövs:
2 väl mogna bananer
1½ dl socker
1 ägg
50 g smält smör
4 msk grädde eller mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2½ dl mjöl (knappt)
För extra lyx ca ½-1 dl hackad choklad

Mosa bananerna med socker. Tillsätt ägget (lätt uppvispat), grädde och smör. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat. Rör sist i chokladen om du vill lyxa till kakan :)
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i ca 35 minuter, temperatur 200 grader.

Detta blir mitt bidrag i Månadens sötsak med temat lättlagat. Det går snabbt och behövs bara en bunke och form, så det blir nästan ingen disk.

2 kommentarer:

  1. banankakan var jätte god och du borde fortsätta att skriva olika tips & recept.Tack och hej;)

    SvaraRadera
  2. Ja det var den bästa banankaka jag ätit faktiskt! Hela familjens favorit :)

    SvaraRadera