För ett tag sedan hade jag några övermogna bananer liggande. Istället för att kasta dem så blev det en banankaka bakad :)
För att baka den behövs:
2 väl mogna bananer
1½ dl socker
1 ägg
50 g smält smör
4 msk grädde eller mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2½ dl mjöl (knappt)
För extra lyx ca ½-1 dl hackad choklad
Mosa bananerna med socker. Tillsätt ägget (lätt uppvispat), grädde och smör. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat. Rör sist i chokladen om du vill lyxa till kakan :)
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda i ca 35 minuter, temperatur 200 grader.
Detta blir mitt bidrag i Månadens sötsak med temat lättlagat. Det går snabbt och behövs bara en bunke och form, så det blir nästan ingen disk.
banankakan var jätte god och du borde fortsätta att skriva olika tips & recept.Tack och hej;)
SvaraRaderaJa det var den bästa banankaka jag ätit faktiskt! Hela familjens favorit :)
SvaraRadera