måndag 2 maj 2011

Recept till Vaniljcupcakes

Här kommer receptet till cupcakesen. De var goooda :) Lilla brorsonen önskade att vi ska baka sånna nästa gång de sover över här. Det är ett bra betyg tycker jag!! 



Till 12 st cupcakes behövs:
120 g mjöl
140 g socker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
40 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk vaniljessens (Jag tog 1 tsk vaniljsocker)
12 muffinsformar

Sätt ugnen på 175 grader.
  • Häll mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Lägg i smör och vispa ihop allt på låg hastighet med elvisp tills smeten får en grynig konstistens. Tillsätt sedan hälften av mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ner i smeten.
  • Vispa under några sekunder samman ägg, vaniljessens och resten av mjölken i en annan bunke. Häll sedan ner det i mjölblandningen och vispa ihop till en slät smet.
  • Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i 20-25 minuter eller tills muffinsarna är gyllenbruna.
  • Låt svalna på galler.
Vaniljglasyr:
250 g florsocker, siktat
80 g rumsvarmt smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens (Jag tog ½ tsk vaniljsocker)
ev. några droppar valfri karamellfärg
  • Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Sänk till låg hastighet.
  • Blanda vaniljessens med mjölk i en skål och tillsätt sedan mjölkblandningen, några matskedar i taget i smörblandningen. När all mjölk har blandats ner vispar du på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills den är lätt och luftig, ca 5 minuter. Ju längre desto fluffigare.
  • Bred topping på muffinsarna och garnera med olika slags strössel.

Funderar på att smaksätta frostingen med någon bäressens nästa gång. Den var väldigt söt så här..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar