tisdag 24 maj 2011

Halloncupcake med lakritsfluff

Experimenterade lite i helgen.. Gjorde två olika sorters cupcakes, den ena sorten med hallon i smeten och fluff med salta sillar... Inte så gott, men nu har jag testat och ska inte fundera mer på kombinationerna..


Till dessa använde jag Lelias recept.

Till 12 cupcakes behövs:
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron (det uteslöt jag)
3 dl hallon

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det i äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av 1 citron och hallonen.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt ochh fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter (det tog mycket längre tid för mina, kan bero på ugnen). Låt svalna.


Lakritsfluff

80 g salta sillar
2½-3 dl vispgrädde

Värm grädden, den får INTE koka. Smält godiset i grädden. Det får aldrig koka!
Kyl ordentligt, gärna över natten. Vispa upp till ett fluff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar