Idag har jag bakat Chokladcupcakes från Hummingbirds bakery. De ser helt ljuvliga ut, och frostingen som är det enda jag har smakat på är sååå god!! Tror att det blir en cupcake till efterrätt sen :) Tanken är annars att sambon ska få med sig dem till fredagsfika på jobbet.
Till 12 cupcake behövs:
100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1½ tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljessens (Jag tog 1 tsk vaniljsocker)
en nypa salt
40 g smör, mjukt
1,25 dl mjölk
1 ägg
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och mjukt smör i en bunke. Vispa samman med en elvisp på låg hastighet tills smeten får en grynig konsistens.
- Vispa snabbt ihop mjölk och ägget i en kanna/mugg. Häll långsamt ner hälften av mjölkblandningen i den gryniga smeten medan du vispar samman alla ingredienser med elvisp. Vispa på högre hastighet tills alla klumpar försvinner.
- Sänk hastigheten och vispa långsamt ned resterande mjölkblandning, tills smeten är slät. Skeda ut smeten i muffinformar (placerade i en muffinplåt) och fyll till ca hälften. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Låt muffinsarna stelna en aning på plåten innan de lyfts upp för att svalna helt på bakgaller. Glasera med frosting.
Frosting: (Jag fick ca 1/3 del kvar när jag tyckte att garneringen räckte)300 g florsocker
100 g mjukt smör
40 g kakao
3 msk mjölk
Vispa ihop smör, kakao och florsocker till en slät smet med elvisp på medelhastighet. Sänk till låg hastighet och tillsätt mjölken, en msk i taget. Vispa sedan på hög hastighet tills frostingen är fluffig och lätt, i ca 5 minuter. Ju längre du vispar, desto fluffigare glasyr. Låt stelna en aning innan du glaserar dina cupcakes med frostingen.
ÅHHH så goda dom ser ut, Mattias är allt lyckligt lottad, även hans arbetskamrater. Duktiga du <3
SvaraRaderaÅåh, så goda det ser ut!! Attans att man inte jobbat tillsammans med Mattias :)
SvaraRaderaKram
Han glömde dem hemma, så jag får äta cupcakes i helgen istället! :)
SvaraRaderaHey! Vilken storlek på dina cupcakes formar har du?
SvaraRaderaKram ♥
Jag har "normal" storlek på formarna och använder alltid muffinsplåt och ställer dem i för att de inte ska flyta ut.
RaderaHej! Har precis provat ditt recept och det fick med beröm godkänt av maken och hans vänner :) Tack för att du delade med dig! Jag bloggar om min bakning idag och länkar till ditt recept, hoppas det är ok!
SvaraRaderahttp://pysselnabon.blogspot.se/2014/03/chokladcupcakes-med-chokladig-frosting.html
Anna
Åh vad roligt :) Självklart är det okej att du länkar i din blogg!!
Radera/Helena