fredag 30 december 2011

Pepparkakscupcakes med kanelfrosting

Till lucia bakade jag pepparkakscupcakes med kanelfrosting. Fick för mig att jag skulle bjuda sambons arbetskompisar på minicupcakes när de hade luciafika. För att veta att det var ett bra recept jag hittat provbakade jag en omgång först, fast som stora. Riktigt goda, men mastiga!

Formar från Lagerhaus
Pepparkakscupcakes, recept från Söta saker
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter.

Kanelfrosting, receptet kommer från Sugar Town
60g smör
100 g philadelphia ost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel

Vispa smör och philadelphia luftigt. Vispa ner florsockret lite i taget. Tillsätt sedan vanilj och kanel. Spritsa eller bred ut frostingen över cupcakesen och pudra med kanel.

6 kommentarer:

  1. Det ser så himla proffsigt ut allt du gör! Kan knappt bärga mig tills du plockar fram allt du bakat till fjällen ;-) Men jag undrar lite också hur du fått till fin superfina header (eller vad det nu heter??) Kan du hjälpa mig!!! Kraaaaaam!!

    SvaraRadera
  2. Hur stora formar har du använt för 20 minuter? Jag vill göra mindre varianter till ett kalas. Hur många minuter för små formar? Hur många tror du det blir? Tacksam för svar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Normalstora formar använde jag mig , de var fyrkantiga men storleksmässigt lika som muffinsplåts formar. Jag gjorde en omgång minicupcakes också, då blev det nästan 70 stycken. Tror jag gräddade dem i 7-10 minuter. Lycka till!!

      Radera
  3. Min datter elsker cupcakes. Flott med litt nye ideer, særlig til frosting.

    SvaraRadera
  4. Gjorde dessa idag och det var så förbannat gott helt enkelt!!! Frostingen kan man lätt dubbla receptet eftersom en hel del åker in i munnen innan de hamnar på muffisarna ;-D....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Ja, frosting är gott - speciellt när den är smaksatt :)

      Radera