Formar från Lagerhaus |
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda
Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Kanelfrosting, receptet kommer från Sugar Town
60g smör
100 g philadelphia ost
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Vispa
smör och philadelphia luftigt. Vispa ner florsockret lite i taget.
Tillsätt sedan vanilj och kanel. Spritsa eller bred ut frostingen över
cupcakesen och pudra med kanel.
Det ser så himla proffsigt ut allt du gör! Kan knappt bärga mig tills du plockar fram allt du bakat till fjällen ;-) Men jag undrar lite också hur du fått till fin superfina header (eller vad det nu heter??) Kan du hjälpa mig!!! Kraaaaaam!!
SvaraRaderaHur stora formar har du använt för 20 minuter? Jag vill göra mindre varianter till ett kalas. Hur många minuter för små formar? Hur många tror du det blir? Tacksam för svar :)
SvaraRaderaNormalstora formar använde jag mig , de var fyrkantiga men storleksmässigt lika som muffinsplåts formar. Jag gjorde en omgång minicupcakes också, då blev det nästan 70 stycken. Tror jag gräddade dem i 7-10 minuter. Lycka till!!
RaderaMin datter elsker cupcakes. Flott med litt nye ideer, særlig til frosting.
SvaraRaderaGjorde dessa idag och det var så förbannat gott helt enkelt!!! Frostingen kan man lätt dubbla receptet eftersom en hel del åker in i munnen innan de hamnar på muffisarna ;-D....
SvaraRaderaVad kul! Ja, frosting är gott - speciellt när den är smaksatt :)
Radera