Recepten är lånade från Cupcakesfluffan, en riktig inspirationskälla!
Så här gör man dessa godingar:
Muffins:
260 gram vetemjöl
125 gram kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
170 gram osaltat smör (jag använde normalsaltat)
400 gram ljust muscovadosocker
4 ägg
1 1/2 cup (3,55 dl) filmjölk
24 oreokakor (eller en himla massa minioreos)
- Dela Oreokakorna i två delar, den halvan med den vita fyllningen på lägger du i botten på varje muffinsform, den vita fyllningen skall ligga uppåt mot dig. De andra 24 oreokakhalvorna utan vit fyllning spar du till frostingen. Hur många muffins det blir beror ju på hur stora muffinsformar du använder.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla torra ingredienser förutom vaniljsockret.
- Vispa smöret mjukt och krämigt, tillsätt muscovadosocker och vaniljsocker och se till att allt blandas ordentligt.
- Tillsätt sedan äggen ett i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner de torra ingredienserna växelvis med filmjölken och se till att det blir ordentligt blandat utan att överarbeta smeten.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter, det beror ju på hur stora muffinsformar du använder.
- Låt dom kallna på bakgaller under bakduk.
Marshmallowsfyllning:
226 gram smör
1 1/2 cup, (170 gram) florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt
2 cup (4,8 dl) Marshmallows Fluff (köpt eller som jag gjorde, hemmagjord)
Blanda samman alla ingredienser till en mjuk fyllning, fyll dina cupcakes med detta.
Oreofrosting:
4,8 dl grädde
4 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
6 msk oreokaksmulor
- Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljextrakt.
- Vänd ner oreokaksmulorna i grädden.
- Spritsa på cupcaken och garnera gärna med en halv Oreokaka, eftersom det var sommar använde jag mig av nyplockade smultron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar