lördag 25 juni 2011

Midsommartårta

Hoppas att ni har haft en bra midsommar! Det har jag, med sill, färskpotatis, minigolf, grillning och tårta :) Jag gjorde en chokladpavlova från A piece of cake (Leila Lindholm) som toppades med vispad grädde och jordgubbar. Mycket gott! Fick äntligen använda min nya köksmaskin till att vispa marängen, den var riktigt bra.


CHOKLADPAVLOVA

7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
0.5 st citron, saften
3 msk kakao av god kvalitet

1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
4. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
6. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
7. Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.

1 kommentar:

  1. Oj oj oj! så god den var, man kunde inte sluta äta. tant L

    SvaraRadera