Lekte lite med smakerna på fyllningarna. Chokladbotten, päronmousse och after eight-fluff.
Så här såg tårtan ut |
Chokladbotten, receptet hittade jag hos Remes bageri
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan försiktigt ned detta i äggsmeten.
Vispa till en jämn smet.
Häll över smeten i formen och grädde i 175 grader i ca 40 min.
Tänk på att inte öppna luckan under gräddningen, de minimerar att kakan inte sjunker ihop.
Så här såg den ut inuti |
Så här gjorde jag Päronmoussen, hittade receptet på Tasteline
ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
2 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 blad gelatin (1 eller 2 blad till hade inte skadat)
Päronessens (Hade ingen så jag tog päronsaft)
Grön färg
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar essens (jag tog någon tesked saft) i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.
After eight-fluff
3 dl grädde
180 g after eight
Värm grädde (får inte koka). Rör ner chokladen och låt smälta.
Ställ kallt över natten. Vispa till en gräddliknande konsistens.
hur blev päronfluffet med päronsaft? fungerade det bra?
SvaraRaderaPäronsaften smaksatte inte tillräckligt mycket, päronessens är nog att föredra. Eller ännu större mängd koncentrerad saft, tänk isåfall på att öka mängden gelatin.
SvaraRadera