onsdag 7 januari 2015

Chokladcupcakes med dubbel frosting

Hoppade upp tidigt igår för att ägna morgon och förmiddag på Trettondagen med att baka :) Tänk att det är lättare att komma ur sängen för en sån dag till skillnad från att komma ur sängen när det är för att gå till jobbet..

En av sorterna jag bakade var de här fina cupcakesen. Receptet kommer från Baka nr 5/201. Där heter de Ebony & Ivory. Jag fastnade för den dubbla frostingen.. Gott med både choklad och mint!



Chokladcupcakes (ca 12 st)
120 g ägg (ca 2 st)
150 g socker (ca 1½ dl)
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
100 g smör
200 g möjlk (ca 2 dl)
100 g mörk choklad
210 g vetemjöl (ca 3 ½ dl)
20 g kakao (½ dl)
10 g bakpulver (ca 2 tsk)

Sätt ugnen på 225 grader,
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken.
Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl, kakao och bakpulver; tillsätt detta till den andra blandningen och rör om.
Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Chokladfrosting
30 g mjuk smör
150 g florsocker (ca 2½ dl)
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
10 g kakao (ca ¼ dl)
50 g cream cheese

Rör alla ingredienser krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.

Mintfrosting
30 g mjukt smör
150 g florsocker (ca 2½ dl)
50 g cream cheese
2 droppar pepparmyntolja

Rör alla ingredienser krämigt. Fyll frostingen i en liten spritspåse utan tyll. Knyt igen öppningen upptill.

Montering: Klipp upp toppen på de båda frostingpåsarna och lägg dem i en större spritspåse med stjärntyll. Se till att båda öppningarna ryms i tyllen. Spritsa sedan med en rakt, jämn rörselse ut frostingen över cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar