lördag 4 februari 2012

Dammsugare

Ett bra sätt att ta tillvara på kanter från tårtbottnar är att göra egna dammsugare! Jag har fått endel kanter när jag har gjort figurtårtor, de har jag lagt i påsar och frusit ner för att häromveckan ta upp och använda när jag blev sugen på att göra dammsugare.


Den gröna marsipanen räckte inte till alla, men jag hade lite rosa liggande i skåpet. Den räckte inte heller så den sista smeten rullade jag till bollar och doppade i choklad och strödde strössel på.
Receptet kommer från Leilas "A piece of cake".


Till ca 18 stycken behövs
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao av god kvalitet
Arrakessens eller punsch efter smak (Jag använde mig av Carlshamns flaggpunsch)

300 g grön marsipan (Jag köpte färdigkavlad)
Florsocker till utkavling
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
2. Tillsätt arrak efter smak.
3. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
4. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
5. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
6. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
7. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad

2 kommentarer:

  1. men,men dom fick jag aldrig smaka på, ser fram emot nästa omgång <3 / Svägerskan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kom på fika så ska du få. De förvaras i frysen :)

      Radera