tisdag 8 november 2011

Oreo mud cake deluxe

Hörde talas om att det var Kladdkakans dag igår. Föreslog för sambon att jag skulle baka en kladdkaka för att fira detta, han var inte svårövertalad :)
Hade detta receptet liggandes i väntan på rätt tid att prova, vilket det absolut var igår. Och jag ångrar mej inte en sekund. Den godaste och smaskigaste kladdkaka jag någonsin ätit!
Receptet kommer från Bakspecialisten Jessicas fin fina blogg.




Botten:
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor

Fyllning och topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
1-2 dl grädde (jag använde 1 dl)
1 förpackning Oreokakor Mini (använde mig av 1/3 burk)
1 påse Marshmallows Mini (hade bara stora och klippte dem i småbitar)
1 dl O´hoy chokladsås (tog inte så mycket, ringlade bara över lite fint)

Gör såhär:
  1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite.
  2. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
  3. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten.
  4. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform.
  5. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
  6. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.
  7. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar)
  8. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping.
  9. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.
  10. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.
Jag serverade den med lite grädde då den är väldigt chokladig så kan det vara gott att bryta av den intensiva chokladsmaken.

4 kommentarer:

  1. ÅÅH,, Vad gottt!! Detta är verkligen lyxfika på hög nivå!

    SvaraRadera
  2. Wow den här kakan har ju verkligen allt!! Och tack för det härliga fudgereceptet, det fick mig att äntligen ta tag i att göra egen fudge, och åå så gott det blev =)

    SvaraRadera